Alles wat je moet weten over de Gentse Feestenbeker

Wat is de Gentse Feestenbeker?

De eerste gezamenlijke Gentse Feestenbeker is een feit! Met trots presenteren de Gentse pleinorganisatoren een uniek Gentse Feestenbeker die op elk plein kan worden gebruikt en ook kan gehuurd worden voor andere evenementen.

Hoe ziet de Gentse Feestenbeker eruit?

De Gentse Feestenbeker kreeg een neutrale opdruk, met een landkaart en de Belgische rivieren en is er een drie verschillende formaten. Een 25 cl, 50 cl en een pitcher/bierkan van 1,5 liter voor de grote dorst.

Hoe werkt de Gentse Feestenbeker?

Tijdens de Gentse Feesten worden de bekers gebruikt op verschillende kernpleinen, Polé Polé, Mardi Gras, Sint-Baafsplein, Korenmarkt, Groentenmarkt, Boomtown, Place Musette, Walter De Buckplein, Vlasmarkt en Ons Luisterplein, én ze kunnen op alle pleinen worden ingewisseld tegen een waarborg van 1 euro voor 25 en 50 cl en 5 euro voor een pitcher.

Wat doe ik met een andere soort beker?

Op sommige pleinen worden nog andere bekers ingezet zoals een Irish Coffee of Duvelbeker. Deze kan je op dat plein ook inwisselen voor de waarborg. In alle omruilstanden staat duidelijk aangegeven welke bekers aanvaard worden. Ook horecazaken zetten eigen herbruikbare bekers in. Die lever je gewoon in het café of restaurant waar je je drankje kocht.

Waar kan ik mijn bekers inwisselen?

Net een ad fundum gedaan, of op 't gemak je drankje opgedronken? Tijd om je beker in te wisselen! Op de Gentse Feesten vind je inwisselpunten die duidelijk zijn aangegeven. Daarnaast kan je de beker op sommige pleinen ook aan de bar inwisselen wanneer je een nieuw drankje bestelt. Dat staat in dat geval aangeduid aan de bar. Op alle pleinen kan je overal terug wisselen als je een nieuw drankje bestelt. Sommige pleinen richten daarnaast nog aparte inwisselpunten in waar je enkel voor geld kan inwisselen, zo zullen er minder rijen zijn aan de bars en kan alles vlotter verlopen.

Die inwisselpunten of bars, hoe vind ik die?

De inwisselpunten kan je terugvinden over de hele stad. Ze zijn goed herkenbaar dankzij pictogrammen, infoborden en aanwijzingen op de pleinen.

Vind je ze niet? Klamp dan een voorbijganger of sfeerbeheerder aan die je helpt - wie weet heb je zonet de beste maat van je leven gemaakt.

Hoelang duurt het voor mijn waarborg terug op mijn rekening staat?

Er komt achter de schermen heel wat bij kijken om je waarborg terug te storten, je kan je waarborg binnen de drie werkdagen terug op je rekening verwachten. Ideaal om tijdens de markt van de lege portemonnees je slag te slaan!

Zo'n beker, wat is daar het praktisch nut van?

Door met een herbruikbare beker te werken, vermijden we verspilling en afval. Zo blijven de Gentse Feesten aangenaam voor iedereen - ook voor de komende generaties. Dat je de beker op meerdere plek in kan wisselen is handig voor al wie komt feesten.

Hoeveel is mijn beker waard?

Voor de bekers van 25 en 50 centiliter is er een waarborg van 1 euro, voor de pitcher van 1,5 liter is dat 5 euro.

Wat gebeurt er met mijn beker nadat ik die inwisselde?

Wees gerust: we maken die uiteraard netjes schoon! Het barpersoneel van de organisatie wast ze dagelijks met mobiele wasstraten op de pleinen zelf. Zo kunnen we ze vaak hergebruiken, en zijn er minder bekers nodig. Na de feesten kan je de bekers trouwens huren voor evenementen en feesten! Wij werken hier momenteel een verhuursysteem voor uit. Stuur een mailtje naar info@degentsefeestenbeker.be voor meer informatie.

Van wie is de Gentse Feestenbeker?

De Gentse Feestenbeker is een samenwerking tussen: Pole Pole, Mardi Gras, Trefpunt Festival, Dekenij Vlasmarkt, Dekenij Korenmarkt, Onder De Draak vzw, Boomtown, Groentemarkt - Happy Days vzw met ondersteuning van Stad Gent